malinhedstrom.com

GRATTIS BÄSTA FÖRLAGSKOLLEGA TILL LAHOLMS KULTURSTIPENDIUM 2019!


"Barnböcker där trygghet, tro och fantasi skapar spänning och sammanhang." Det är motiveringen när Anna Andersson tilldelas Gamla Laholms stipendium. 

– Hon uppfyller alla tänkbara kriterier mer än väl, säger föreningens ordförande Roy Andersson.

"Sedan debuten 2013 har författaren hunnit ge ut ytterligare fem barnböcker där hon står bakom både ord och bilder. Anna Andersson har även gjort illustrationer till böcker skrivna av förlagskollegan Malin Hedström" skriver reportern Sandra Killgren.


Läs mer om Anna och hennes konstnärskap på www.novembersol.se 

Recension av Lilla jag går på skattjakt. Så här skriver Sofie:


"En ny mobil, en ny tröja eller en dyr måltid. Jordiska skatter gör oss oftast bara lyckliga för stunden. I den här boken visar författaren på skatter som håller längre, skatter som samlas i himlen och kan kännas bra mer än för stunden. Det kan dock låta ganska komplicerat, särskilt för barn, men författaren visar på bra exempel. För mig kändes det lite väl övertydligt, men jag är ju inte målgruppen. För barn är boken ett bra sätt att lära sig lite mer om vad Jesus sa och ville. Ett roligt inslag är att det i slutet av boken finns en passande bön och en sång med noter. Bra!"


TACK Sofie för den härliga recensionen! HÄR kan ni läsa mer om Sofie och hennes blogg

Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna finns på Länsmuseet Gävleborg

Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna finns på Länsmuseet i Gävleborg! Byggnadsantikvarierna Ulrika Olsson och Daniel Olsson på Länsmuseet Gävleborg har startat ett nytt tema på byggnadsvårdsbloggen: Barnböckernas hus och kulturmiljöer. Daniel och Ulrika blev nyfikna på hur byggnader och kulturmiljöer framställs inom barnlitteraturen. Länsmuseet har i samband med projektet skaffat en särskild hylla enbart med barnböcker som innehåller intressanta byggnader och miljöer. - Barnen som kommer hit får gärna läsa böckerna, vi har en mysig soffa där man kan sitta, säger Ulrika.


Och i den hyllan finns också Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna! Det känns ju fantastiskt roligt och spännande eftersom jag skrev boken som en hyllning till vårt fantastiska kulturarv: Orgeln. Och med Anna Anderssons härliga illustrationer kommer texten till sin fulla rätt!text här ... Läs mer:


http://www.arbetarbladet.se/allmant/gastrikland/pa-jakt-efter-hus-och-miljoer-i-barnbocker

Tidningen DAGEN har skrivit en otroligt fin recension om Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna

Läs här: 

BTJ har recenserat Lilla jag går till Gud

BTJ (Bibliotekstjänst) har recenserat Lilla jag går till Gud. Jag är förstås jätteglad och vill dela med mig av recensionen som Lektör Karin Ögren Hjalmers skrivit i BTJ-häfte nr 14, 2015. Jag får tyvärr inte dela hela recensionen med er men ett smakprov ska ni få:


"Anna Andersson och Malin Hedström har skapat en ny bilderbok där det kristna budskapet fortsätter vara ett centralt tema (...). Lilla jag går till Gud rymmer mycket symbolik och Gud blir representerad genom ett lejon som för tankarna till Narnia (...). Insikten hos flickan att hon redan fått de vänner hon skulle be Gud om är fint skildrad."

Recension om Egil, Orgeln och 

Hullerombullertanterna

Mera recension om Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna

Denna gång är det Lektör Karin Ögren Hjalmers på BTJ (bibliotekstjänst) som recenserat i Häftepos 15105632. Jag får tyvärr inte dela hela recensionen (och det är synd för den är verkligen jättebra!) men jag får citera en del!


"Boken är präglad av en positiv hållning till kyrkan och Gud. Det är skildrat på ett tillåtande och lekfullt sätt, vilket gör att den troligen kan vara tilltalande även för barn som inte är hemma i den traditionen."


Tack Karin för den fina recensionen!

                      Malin GÄSTBLOGGAR på Pärlan Förlags egen blogg BOKPÄRLAN. Läs mer:

https://bokparlan.wordpress.com/2015/03/27/malin-om-sin-bok-egil-sin-nya-bok-och-vad-man-kan-gora-med-en-orgel/

Pärlan Förlag bloggar om Egils bokrelease. Läs mer:

https://bokparlan.wordpress.com/2014/11/20/varmlands-bokmassa-och-bokrelease-i-torsaker/

Artikel i Gästriklands tidning med anledning av bokreleasen med

Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna. 

Egil i Kyrkans tidning

Bokhandels höstkatalog 2014