Böckerna om Egil

1 st 50 kr
2 st 75 kr
 
3 st 100 kr 

Vill du beställa gör du det under rubriken KONTAKT

eller mejla till:

malin.sven.hedstrom@telia.com

Recension av Bibliotekstjänst:

Bilderbok. Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna ger en rolig inblick i ett ovanligt instrument. Orgeln står i centrum. Fiktion blandas med korta faktaavsnitt. Det förekommer påhittade språkliga utryck där vissa, som Hullerombullertanterna, är roliga och träffande. Boken är präglad av en positiv hållning till kyrkan och Gud. Det är skildrat på ett tillåtande och lekfullt sätt, vilket gör att den troligen kan vara tilltalande även för barn som inte är hemma i den traditionen. 

(Publiceras i BTJ Häftepos 15105632. Lektör Karin Ögren Hjalmers)

Bilderbok om orgeln! I Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna får Egil hjälp av småråttorna och Hullerombullertanterna när han spelar orgel i en familjegudstjänst! Rolig och intressant bok med härliga illustrationer! Egil vill bli organist när han blir stor. Då ska han spela egna låtar. Bra låtar. Som han skrivit själv. En organist spelar på orgeln och pianot i kyrkan. Varje vecka har Egil orgellektion i kyrkan med organisten. I morgon ska Egil få spela på en familjegudstjänst. På natten drömmer Egil om gudstjänsten. 

I Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna får vi träffa Egil som berättar om Instrumentens drottning, nämligen orgeln. Vi får lära oss hur detta ovanliga instrument fungerar och vi får följa med till kyrkan, träffa kyrkoherden, småråttorna som hjälper till med att spela och förstås de smått knasiga Hullerombullertanterna som är så frikostiga med sina bullar. 

Malin Hedströms debut är en underfundig bilderbok på ett ovanligt tema om ett ovanligt instrument och en ovanlig arbetsplats, presenterad genom Anna Anderssons roliga och underbara illustrationer. 

Lyssna till när ett härligt gäng konfirmander sjunger Egils sång ur boken. (Deras konfirmand-präst hette Egil).

Recension av Bibliotekstjänst:

Bilderbok. Berättelsen kretsar kring sorgen över att Egils morfar har dött. Småråttorna figurerar som låtsaskompisar i Egils fantasi, eller som en trösterik dialog i hans inre. Råttorna försöker muntra upp Egil med roliga upptåg. Deras dirigent Cecilia blir som en budbärare av den kristna tron och berättar om Guds himmel dit morfar och vi andra kommer när vi dör. Det är ett trösterikt budskap att Egils morfar har det bra där. 

(Publiceras i BTJ-häftet nr 3, 2016. Lektör Kerstin Hagstrand-Velicu)


En bok om himlen och hur man kommer dit, om hur det känns när någon dött och vad som händer sen. Hur kan det kännas inuti när man är ledsen och saknar någon som dött? Kan man minnas glada stunder fastän man är jätteledsen? Hur ser det ut i himlen? Kan man hälsa på i himlen? Och i så fall, hur kommer man dit? Kan man kanske åka raket till himlen? Och om man inte kan det, hur kommer man då dit? Vägen till himlen, hur hittar man den? 

Det här är saker som Egil pratar med småråttorna och Cecilia om i den här nya underfundiga och roliga bilderboken av Malin Hedström, illustrerad av Anna Andersson. Anna och Malin har tidigare samarbetat i boken om Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna och Lilla jag går till Gud. Nu är de tillbaka med ännu en bok om Egil. Och småråttorna är förstås med igen, men den här gången är Egil ledsen, för hans morfar har dött. Och man får vara ledsen för att någon är borta, men himlen är nog ändå ganska fantastisk också...


Recension i Kyrkomusikernas tidning

Recension i Kuriren, Finlands enda svenskspråkiga veckotidning, nr 1 2015