top of page

Scrolla ner för att beställa

Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna

Bilderbok om orgeln! I Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna får Egil hjälp av småråttorna när han spelar orgel i en familjegudstjänst! Rolig och intressant bok med härliga illustrationer!


Egil vill bli organist när han blir stor. Då ska han spela egna låtar. Bra låtar. Som han skrivit själv. En organist spelar på orgeln och pianot i kyrkan. Varje vecka har Egil orgellektion i kyrkan med organisten. I morgon ska Egil få spela på en familjegudstjänst. På natten drömmer Egil om gudstjänsten.


I Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna får vi träffa Egil som berättar om Instrumentens drottning, nämligen orgeln. Vi får lära oss hur detta ovanliga instrument fungerar och vi får följa med till kyrkan, träffa kyrkoherden, småråttorna som hjälper till med att spela och förstås de smått knasiga Hullerombullertanterna som är så frikostiga med sina bullar.

Malin Hedströms debut är en underfundig bilderbok på ett ovanligt tema om ett ovanligt instrument och en ovanlig arbetsplats, presenterad genom Anna Anderssons roliga och underbara bilder.

Egils sång från Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna

Egil, Morfar och Guds himmel

En bok om himlen och hur man kommer dit, om hur det känns när någon dött och vad som händer sen.

Hur kan det kännas inuti när man är ledsen och saknar någon som dött? Kan man minnas glada stunder fastän man är jätteledsen? Hur ser det ut i himlen? Kan man hälsa på i himlen? Och i så fall, hur kommer man dit? Kan man kanske åka raket till himlen? Och om man inte kan det, hur kommer man då dit? Vägen till himlen, hur hittar man den?

Det här är saker som Egil pratar med småråttorna och Cecilia om i den här nya underfundiga och roliga bilderboken av Malin Hedström, illustrerad av Anna Andersson.

Anna och Malin har tidigare samarbetat i boken om Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna. Nu är de tillbaka med ännu en bok om Egil. Och småråttorna är förstås med igen, men den här gången är Egil ledsen, för hans morfar har dött. Och man får vara ledsen för att någon är borta, men himlen är nog ändå ganska fantastisk också...

Priser: Böckerna om Egil kostar 120:-/st. 

Frakt tillkommer (fraktavgift 49 kr oavsett hur många böcker du beställer).

Skriv i meddelandefältet vilka böcker och hur många du önskar beställa.

Vill du ha boken/böckerna signerade? Säg till så fixar jag det!

Vänliga hälsningar Malin

Namn*

Adress*

E-post*

Meddelande*

Tidningen DAGEN har skrivit en otroligt fin recension om Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna

Läs här: http://www.dagen.se/kultur/en-lekfull-och-trovardig-dromberattelse-1.365850


Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna finns på Länsmuseet i Gävleborg! Byggnadsantikvarierna Ulrika Olsson och Daniel Olsson på Länsmuseet Gävleborg har startat ett nytt tema på byggnadsvårdsbloggen: Barnböckernas hus och kulturmiljöer. Daniel och Ulrika blev nyfikna på hur byggnader och kulturmiljöer framställs inom barnlitteraturen. Länsmuseet har i samband med projektet skaffat en särskild hylla enbart med barnböcker som innehåller intressanta byggnader och miljöer. - Barnen som kommer hit får gärna läsa böckerna, vi har en mysig soffa där man kan sitta, säger Ulrika.

Och i den hyllan finns också Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna! Det känns ju fantastiskt roligt och spännande eftersom jag skrev boken som en hyllning till vårt fantastiska kulturarv: Orgeln. Och med Anna Anderssons härliga illustrationer kommer texten till sin fulla rätt!text här ... Läs mer:

http://www.arbetarbladet.se/allmant/gastrikland/pa-jakt-efter-hus-och-miljoer-i-barnbocker

Bibliotekstjänst har recenserat Egil!

Det är Lektör Karin Ögren Hjalmers på BTJ (bibliotekstjänst) som recenserat i Häftepos 15105632. Jag får tyvärr inte dela hela recensionen (och det är synd för den är verkligen jättebra!) men jag får citera en del!

"Boken är präglad av en positiv hållning till kyrkan och Gud. Det är skildrat på ett tillåtande och lekfullt sätt, vilket gör att den troligen kan vara tilltalande även för barn som inte är hemma i den traditionen."

Tack Karin för den fina recensionen!

Artikel i Gästriklands tidning med anledning av bokreleasen med

Egil, Orgeln och Hullerombullertanterna. 

bottom of page