top of page

​Böckerna om Lilla jag

Lilla jag går till Gud

Lilla jag går till Gud handlar om Lilla jag som har något som hon vill be Gud om. Nämligen en jätteviktig sak. På vägen dit möter hon flera vänner: Mannen med herdestaven, en liten pojke, en hund, ett stort och mäktigt lejon, men också ett odjur. Hon går och går, men kommer hon att få det som hon ville be om?


Den här underbart illustrerade boken delar ett djupt budskap, samtidigt som den är underhållande, rolig och förtrollande härlig. Många barn kommer att be om att få läsa den här boken om och om igen. Med sig får de då också att Gud alltid finns med oss, att han hjälper och leder oss och att ibland kan vi själva vara svaret på vår bön.BTJ (Bibliotekstjänst) har recenserat Lilla jag går till Gud. 

Jag är förstås jätteglad och vill dela med mig av recensionen som Lektör Karin Ögren Hjalmers skrivit i BTJ-häfte nr 14, 2015. Jag får tyvärr inte dela hela recensionen med er men ett smakprov ska ni få:

"Anna Andersson och Malin Hedström har skapat en ny bilderbok där det kristna budskapet fortsätter vara ett centralt tema (...). Lilla jag går till Gud rymmer mycket symbolik och Gud blir representerad genom ett lejon som för tankarna till Narnia (...). Insikten hos flickan att hon redan fått de vänner hon skulle be Gud om är fint skildrad."


Lilla jag går på skattjakt

Ny bok om Lilla jag! Den här gången går hon på skattjakt - fast hon letar inte efter vilka skatter som helst, utan himmelska skatter!

Lilla jags mamma har läst i Bibeln om att man ska samla skatter i himlen. När Lilla jag får höra det beger hon sig ut på skattjakt. På vägen möter hon en liten fisk, en farbror, några barn och kyrkovaktmästaren. Men några skatter hittar hon inte... eller hur är det egentligen? Vad är himmelska skatter för något?

I den här lekfulla boken får barnet följa Lilla jag på skattjakt och upptäcka att skatterna, de himmelska skatterna, är något helt annat än de vi hittar på jorden, men lika värdefulla för det, ja, man kan bli himmelrik!

Tidigare har vi mött Lilla jag i boken Lilla jag går till Gud. Nu finns det ännu en underbar bilderbok om den här mycket speciella lilla flickan. Det här är en bok som kan läsas om och om igen och bli en kär vän vid godnattstunden.


Recension av Lilla jag går på skattjakt. 

Så här skriver Sofie:

"En ny mobil, en ny tröja eller en dyr måltid. Jordiska skatter gör oss oftast bara lyckliga för stunden. I den här boken visar författaren på skatter som håller längre, skatter som samlas i himlen och kan kännas bra mer än för stunden. Det kan dock låta ganska komplicerat, särskilt för barn, men författaren visar på bra exempel. För mig kändes det lite väl övertydligt, men jag är ju inte målgruppen. För barn är boken ett bra sätt att lära sig lite mer om vad Jesus sa och ville. Ett roligt inslag är att det i slutet av boken finns en passande bön och en sång med noter. Bra!"

TACK Sofie för den härliga recensionen! HÄR kan ni läsa mer om Sofie och hennes blogg

Lilla jag går till postlådan

Igår hörde Lilla jag mamma säga att det är tråkig post i postlådan. Så Lilla jag vill göra en egen postlåda. Med rolig post. För att göra det behöver hon lite hjälp, så tant Hanna hjälper henne göra en rolig postlåda. Men vad ska man sen få för post i brevlådan? I Bibeln står det ju massor av bra saker som Gud säger till oss. Tillsammans gör de nu en fin brevlåda med post från Gud!

Följ med den finurliga Lilla jag när hon ger sig iväg på ett nytt äventyr där barnet får lära sig viktiga saker om livet med Gud. Sist i boken finns också instruktioner för hur vi själva kan göra en postlåda som vi kan fylla med brev från Gud, så vi alltid har en brevlåda med rolig post!

Beställ

Priser

En bok 120 kr/st 

Frakt tillkommer (Fraktavgift 49 kr oavsett hur många böcker du beställer).

Säg till om du vill ha signerade böcker så fixar jag det! 

Skriv i meddelande vilka böcker du önskar beställa samt antal.

Hälsningar Malin

Namn*

Adress*

Mejladress*

Meddelande

bottom of page